Rickenbacker International Corporation - Forum
http://www.rickenbacker.com/forum/

Toaster pickup problem ...
http://www.rickenbacker.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=14338
Page 1 of 1

Author:  yannito [ Fri Apr 29, 2011 3:29 pm ]
Post subject:  Toaster pickup problem ...

Hello,

Today, as I plugged my Rick 360 into my Deluxe Reverb, I noticed that the output of the bridge pickup was very low ! Everything was fine yesterday ...

My Rick is a 2003 360 that I fitted with 7.4 toasters.

The sound of the bridge is very thin, the output is terribly low and the sound is kind of fuzzy. I thought it might be a bad contact or solder but I made a quick ckeck and everything looks fine ...

Can a toaster turn faulty like this ? Could it be a faulty pot or cap ?

I need your help !!!

Thanks a lot.

Author:  jbudweiser [ Fri Apr 29, 2011 7:13 pm ]
Post subject:  Re: Toaster pickup problem ...

Hi sorry if this seem silly! But double check you are plugged into mono input, it's easy to plug into stereo by mistake. When you plug into the stereo with a mono cable one pickup will cut out

It could also be a problem with the mono input assembly which is an easy fix, there is info on this site if you try a search

But get back if your having no luck

jbudweiser

Author:  yannito [ Mon May 02, 2011 6:40 am ]
Post subject:  Re: Toaster pickup problem ...

Thanks a lot for your help jbudweiser !

The problem happens when it's plugged in the standard output and also with the stereo one.

I'll try to double check the assembly, solders and pots ... I hope it's nothing serious !

Thanks a lot again.

Page 1 of 1 All times are UTC - 8 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/