Board index » Just Basses




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: And suddenly my Ric is broken, help me please!!
 Post Posted: Mon Feb 20, 2006 1:12 am 
Offline

Joined: Mon Sep 12, 2005 1:00 pm
Posts: 38
Location: Holland
Today I made pictures of my Ric 4001 '77. I put the pickup cover over my bridge pickup as the way I always do and is written in the PDF file which is available from the rickenbacker site.

Now suddenly the bridgepickup doesn't do anything anymore. No matter in which output my jack is in.
The neckpickup works fine when I put the jack in the normal output
But it doesn't work when you put the jack in the ric-o-sound output. It only works when you put the jack half in the ric-o-sound output.

I already checked the inside and everything looked ok. (cables and stuff).

Could someone help me? Any advice?
I'm desperate!

Please accept my apologies for my horrible English..


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: And suddenly my Ric is broken, help me please!!
 Post Posted: Mon Feb 20, 2006 2:24 am 
Offline

Joined: Tue Aug 09, 2005 1:00 pm
Posts: 592
Location: Aloha, OR
Go to the Service section at the top of the RIC page and look at the wiring schematic, your probably have a wire loose or maybe a cold solder, sounds like a simple fix, check your wiring against the Factory schematic.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: And suddenly my Ric is broken, help me please!!
 Post Posted: Mon Feb 20, 2006 3:07 am 
Offline
Site Admin
Site Admin

Joined: Mon Aug 08, 2005 1:00 pm
Posts: 4038
Location: Santa Ana, CA
Likely that the switching contact on the mono jack has been bent. Pull the jackplate assembly and bend the contacts back with needlenose pliers, observing how the contacts work with a plug inserted. It could be a wire has broken off there too.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: And suddenly my Ric is broken, help me please!!
 Post Posted: Mon Feb 20, 2006 5:16 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 12, 2005 1:00 pm
Posts: 38
Location: Holland
Thanks John.

Apparently there was a wire damaged from the bridge pickup. Anyway the problem is solved now.

Thanks!

That's what I call customer support!


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Board index » Just Basses


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Register    Login    Forum    Search    FAQ
X