Board index » Just Basses




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Broken?
 Post Posted: Sun Aug 05, 2012 6:59 am 
Offline

Joined: Mon Apr 02, 2012 4:39 pm
Posts: 3
Just got my first ric a 4003fireglo. SWEET. Plays awesome. Sooo smooth. Only after reading the manual it says the up position of the switch is my bass pickup and I thought it was off position cause there's no sound. Am I missing something ?


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Broken?
 Post Posted: Sun Aug 05, 2012 5:04 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Aug 09, 2005 1:00 pm
Posts: 2592
Location: The Rickenroom
Welcome to the forum. Be sure to plug into the Standard jack when using a regular instrument cable. Plugging a regular instrument cable into the Rick-O-Sound jack will result in only hearing the treble pickup.The Rick-O-Sound jack is meant to be used with a Rick-O-Sound box or similar stereo plug to two mono plug Y cable.

_________________
Throw that piece of firewood where it belongs and get yourself a Rickenbacker!


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Broken?
 Post Posted: Sun Aug 05, 2012 10:38 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 5:52 pm
Posts: 1007
Location: Australia
Hi and welcome. Yes Rickenbrother is probably right on this one, it's not hard to accidentally plug into the stereo jack. I'd say most have done it at some stage, myself included.
The bridge pickup will appear not to be working that's the first clue.
You can just enjoy it now.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Broken?
 Post Posted: Mon Aug 06, 2012 1:41 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 10, 2012 4:05 pm
Posts: 10
Location: Guelph, Ontario. Canada
Ahhhhh someone else has done this Simon....me when I first got my 4003 last year I plugged into the ric o sound and had the same problem. Asked the guys on the forum and they set me straight. Anyway welcome to the forum. Very good individuals on here for advice to knowledge.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Broken?
 Post Posted: Wed Aug 08, 2012 7:57 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 02, 2012 4:39 pm
Posts: 3
Very right. Of course I first went for the ricksound jack but the next day went through the standard jack and it was all good. Thanks guys


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Broken?
 Post Posted: Thu Aug 09, 2012 2:55 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 5:52 pm
Posts: 1007
Location: Australia
Great news you have it right! If you ever decide you want to use the ROS jack and you want to play in stereo then we will gladly assist you with that as well.


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

Board index » Just Basses


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 35 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Register    Login    Forum    Search    FAQ
X